RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huldiging voor held brand seniorenflat Veenendaal

1/2
VEENENDAAL -

Burgemeester Kolff van Veenendaal wil de Afghaanse jongen huldigen die tijdens een flatbrand in Veenendaal een bewoner probeerde te redden. Hij raakte daardoor zelf lichtgewond. De 57-jarige bewoner van de flat kwam ondanks zijn heldendaad om het leven.

Tijdens de jaarwisseling brak er rond half twee 's nachts brand uit in de seniorenflat aan de Poolster. Volgens buurman Van Schenkhof sloeg de 16-jarige jongen een raam in en ging hij naar binnen. "Het stond helemaal blauw van de rook. We konden ook niet meer zien waar hij naar toe ging", vertelt Van Schenkhof.

Na een paar minuten kwam de heldhaftige jongen, zonder de bewoner weer naar buiten. "Hij had zijn shirt voor zijn mond tegen de rook, maar dat hielp niet. De jongen viel bewusteloos op de grond. Mijn vrouw en ik hebben hem naar de keuken gesleept. Daar hebben we er alles aan gedaan om hem bij bewustzijn te krijgen", aldus Van Schenkhof.

De hulpdiensten arriveerden en rukten met meerdere eenheden uit. De bewoner van de flat is met ernstige brandwonden uit de woning gehaald. Later is hij overleden. De jongen kwam al snel bij bewustzijn. Hij raakte lichtgewond.

Burgemeester Kolff zoekt een geschikt moment uit om de jongen te eren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -