RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Röell: meer focussen op wat Baarn te bieden heeft

BAARN -

De focus van mensen in Baarn ligt te vaak op zaken die niet goed gaan, terwijl Baarn zoveel te bieden heeft. Dat zei burgemeester Mark Röell dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie.

De burgemeester wil in 2016 graag de focus op positieve zaken. "Zonder voorbij te gaan aan de verbeterpunten. Een prachtig gezond en verdraagzaam 2016 allemaal", aldus Roëll. De nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis was drukbezocht: de hal was bomvol.


PRIJZEN

Tijdens de receptie werd ook de cultuurprijs uitgereikt, die ging naar theaterdocent Marc van Driel. De vrijwilligersprijs ging naar TOV, de lokale voetbalvereniging. De club bestaat al sinds 1934, tweehonderd van de zevenhonderd leden zijn actief als vrijwilliger. De sportclub krijgt 1000 euro.

De burgemeester blikte terug op een roerig jaar, met aanslagen in Parijs en een vluchtelingenstroom. De opvang van 150 vooral Syrische asielzoekers in een noodopvang in Baarn heeft volgens de burgemeester een onuitwisbare indruk gemaakt.


WOONRUIMTE

Röell blikte ook vooruit op het debat over het transformeren van lege kantoren tot woningen. Die zijn bedoeld voor asielzoekers met een status, maar ook voor eigen inwoners.

"Ik hoop dat de discussie op inhoud wordt gevoerd, met respect voor alle meningen. Politici hebben een voorbeeldfunctie hierin maar dat is voor verbetering vatbaar."

Baarn had ook een succes te melden. Volgens de burgemeester zijn er het afgelopen jaar dertig procent minder woninginbraken gepleegd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -