RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaal eert held Mustafa (16) na reddingspoging in brandende flat

VEENENDAAL -

Burgemeester Wouter Kolff heeft de 16-jarige Mustafa Heydari dinsdagavond in het zonnetje gezet. De Afghaanse jongen deed tijdens nieuwjaarsnacht een tevergeefse poging iemand te redden uit een brandende seniorenflat.

Kolff prees de heldendaad van Mustafa. "Je bent vanaf nu een held van Veenendaal", aldus de burgemeester. De tiener ontving een oorkonde uit handen van de burgemeester.

Ondanks de dappere reddingspoging, overleefde het 57-jarige slachtoffer de brand niet. Mustafa zelf raakte tijdens de brand ook lichtgewond.


ECONOMIE

Tijdens de nieuwjaarsspeech ging Kolff ook in op het afgelopen jaar. Zo heeft Veenendaal zich vorig jaar sterker uit de economische crisis gewerkt. Het aantal bezoekers van het winkelgebied is toegenomen en de woningverkoop in Veenendaal-Oost steeg. Daarnaast is het Brouwerspoort-gebouw verder ontwikkeld en nam de leegstand op bedrijventerreinen af.


VLUCHTELINGEN

Net als veel andere gemeenten in de provincie Utrecht, ving Veenendaal vorig jaar vluchtelingen op. Dat kwam de gemeente op kritiek te staan. "Ik begrijp die geluiden, kan ze plaatsen en hoop ze voor een deel weg te hebben genomen door begrip, uitleg en het afleggen van verantwoording."

De opvang van 150 vluchtelingen verliep in Veenendaal zonder noemenswaardige problemen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -