RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nauwelijks glad in regio Utrecht

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De gladheid in de provincie Utrecht is woensdagochtend meegevallen, zegt Rijkswaterstaat. Het KNMI gaf uit voorzorg code geel af voor Utrecht, maar in de provincie bleef het overal een paar graden boven nul. In het noorden en oosten van Nederland is het wel erg glad. Het KNMI heeft voor Drenthe en Fryslân code rood afgegeven.

Gladheidscoördinator Midden-Nederland van Arie Meijwaard van Rijkswaterstaat beaamde op Utrecht is Wakker dat het in Utrecht nauwelijks glad is geweest. Hij zegt dat Rijkswaterstaat weinig te doen heeft in de regio. De Utrechtse gemeenten dachten dinsdagavond al dat het niet glad zal worden en strooiden dan ook vrijwel nergens.

In het noorden en noordoosten houdt de gladheid volgens het KNMI waarschijnlijk aan tot donderdagochtend. Elders verdwijnt de gladheid in de loop van middag en avond.

Veilig Verkeer Nederland geeft automobilisten die in de slip raken als tip mee om niet te remmen, maar het gaspedaal los te laten. Bij een voorwielslip is het verstandig om mee te sturen in de richting van de auto. Bij een achterwielslip vooral tegen de richting insturen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht