RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kerstboomverbranding in Zuilen

1/6
ZUILEN -

In de hele provincie zijn woensdag kerstbomen ingezameld. De bomen werden in enkele plaatsen verbrand, zoals in de Utrechtse wijk Zuilen. Andere gemeenten hebben ervoor gekozen de bomen te versnipperen of tot compost te verwerken. Jonge inzamelaars kunnen rekenen op een zakcentje of een lot voor prijzen.

In Zuilen gingen vrijwilligers langs de deuren om bomen op te halen. "Maar mensen leverden ze ook zelf in", zegt Miranda Simonis van de kerstboomverbranding. "Ook werden we gebeld door kinderen die al veel bomen hebben ingezameld." Voor iedere boom kregen de Utrechtse kinderen een lot.

In Zuilen is de kerstboomverbranding een traditie. Ook dit jaar was er weer een grote opkomst en het publiek kreeg voor het eerst een kop warme chocolademelk. De brandweer zorgde voor de veiligheid op de locatie op de Van Heukelomlaan en trok een watermuur op zodat de omgeving geen vlam vatte.

In Amersfoort werden de bomen om 19.00 uur aangestoken op het evenemententerrein aan de Hamseweg in Hoogland. De bomen werden woensdag de hele dag opgehaald. De stad betaalt 50 eurocent per boom en hoopt dat kinderen ook zakken met vuurwerkresten inleveren. Daarvoor betaalt Amersfoort ook 50 cent per zak.

In Vianen werden de bomen wel ingezameld en is er ook een loterij aan verbonden, maar de sparren worden niet verbrand. De kerstbomen gaan door de versnipperaar. Ook Stichtse Vecht hoopt op veel ingezamelde bomen. Die gaan naar Groen Recycling en daar worden ze tot compost verwerkt.

Meestal worden kerstbomen verbrand op Driekoningen, omdat de boom daarna ongeluk zou brengen. In Maarn trekken ze daar niets van aan. Daar wordt op vrijdag 8 januari de jaarlijkse kerstboomverbranding gehouden op De Koeheuvels. Ook in Woerden is de kerstboominzameling later, namelijk op zaterdag 9 januari.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -