RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie verlost Oudewater van Tourpiemel

OUDEWATER -

De provincie Utrecht gaat hardnekkige Tourbeschilderingen van het wegdek verwijderen in Oudewater. Dat laat burgemeester Verhoeve weten na een gesprek met gedeputeerde Verbeek.

Voor Oudewater betekent dit een definitief afscheid van de veelbesproken Tourpiemel op de Goudsestraatweg, die een half jaar na dato nog altijd niet is weggevaagd. "Het is een "hele opluchting", laat SGP-burgemeester Verhoeve knipogend weten op Twitter. "Hij zou eigenlijk langzaam wegslijten, maar allerlei teksten en tekens van de Tour zijn nog altijd te zien en die worden nu weggehaald."

Op het Tourparcours in Oudewater werden afgelopen zomer meerdere piemels en teksten geschilderd. RTV Utrecht filmde hoe bewoner Cock Verkerk een van de penissen probeerde weg te schrobben. Hij wilde daarmee voorkomen dat het Tour de France-peloton ermee geconfronteerd zou worden.

Ed Meerwijk van het Utrechtse schoonmaakbedrijf Meerwijk zei afgelopen week nog dat de asfaltbekladding makkelijk is weg te halen. "We hebben een apparaat waarmee we kokend water met een hoge druk op het wegdek spuiten. Dat kokende water lost de verf op. In het ergste geval kan er nog wat afbijt gebruikt worden, maar dat doen we liever niet, want het is slecht voor het milieu."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -