RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderen vinden iPhone Dascha

HOLLANDSCHE RADING -

Twee spelende kinderen hebben de smartphone gevonden van de overleden Dascha Graafsma (16) uit Hollandsche Rading. Dat bevestigt de politie.

De iPhone lag in de omgeving van de Zeshoven in Hilversum. Eerder bleek ook de ID-kaart van het meisje daar te liggen. De telefoon, helemaal nat en stuk, gaat naar het Nederlands Forensisch Instituut om de laatste gegevens eruit te halen. "Het was het laatste puzzelstukje. De familie is blij dat dit nu ook is gevonden", zei Peter R. De Vries, woordvoerder van de familie, woensdag in het tv-programma RTL Boulevard.

Dascha werd op 28 november midden in de nacht aangereden door een trein, nadat ze enkele uren vermist was na een avondje stappen met vriendinnen. De politie ging meteen uit van zelfmoord, maar haar familie bleef met veel vragen achter. Een van die vragen was waar haar telefoon was gebleven.

Uit politieonderzoek is onder meer gebleken dat Dascha de Hilversumse gelegenheid Lets get Down om 02.00 uur 's nachts zonder jas heeft verlaten na onenigheid met vriendinnen. Toen ze niet terugkwam, werd ze als vermist opgegeven waarna familie, vrienden en politie gingen zoeken. Om 5.20 uur werd het meisje op het spoor bij station Hilversum Sportpark aangereden door een trein.

De Vries liet 31 december weten dat de familie tot de conclusie is gekomen dat "Dascha een weg volgde die ze zelf heeft gekozen".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -