RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tourpiemel Oudewater 'opgeëist'

OUDEWATER -

Een halfjaar na dato hebben de makers van de Tourpiemel in Oudewater zich gemeld. Kunstenaarsbeweging Collectief Noord claimt dat het hun actie was. Ze wilden protesteren tegen cultuurbezuinigingen, maar de boodschap kwam nooit over.

De piemel stond wat hun betreft symbool voor oppervlakkigheid en liet volgens hen zien wat er overblijft na kaalslag in de kunstsector. Ook in andere plaatsen schilderden de kunstenaars geslachtsdelen op de weg.

De penis in Oudewater is aangebracht door kunstenaars van de afdeling Drenthe. Na alle commotie in de media durfden ze hun boodschap vermoedelijk niet meer over te brengen, laat een woordvoerder weten.

Een half jaar na dato is het Tour de France-lid nog altijd niet weggesleten. Woensdag werd bekend dat de provincie Utrecht de piemel laat verwijderen. Collectief Noord betreurt dit.

Het kunstenaarscollectief heeft inmiddels een afdeling in Utrecht. Die gaat binnenkort in onze provincie verder met de piemelacties tegen het Nederlandse kunstbeleid.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -