Utrecht start met 140 onderhoudsprojecten

UTRECHT - Utrecht gaat dit jaar aan de slag met bijna 140 onderhoudsprojecten. De gemeente gaat onder meer verkeerssituaties aanpassen, rioleringen vernieuwen en natuur aanleggen.
Voor de projecten wordt in totaal 30 miljoen euro uitgetrokken. Het gaat onder meer om het wegwerken van achterstallig onderhoud. Die achterstand is inmiddels met de helft teruggedrongen.
Zo gaat 't Goylaan in Hoograven op de schop. De straat moet een zogeheten stadsboulevard worden met veel groen en ruimte voor voetgangers en fietsen. Voor auto's komt minder ruimte.

ASFALT

De Waterlinieweg tussen de Berekuil en het spoorviaduct krijgt nieuw asfalt. Ook het stuk tussen de aansluiting met de A28 en de Berekuil wordt aangepakt. De werkzaamheden zullen vooral in het weekend plaatsvinden.
Doorgaand verkeer rond 't Goylaan en op de Waterlinieweg moeten rekening houden met overlast. De gemeente houdt wel rekening met de bereikbaardheid van stadion Galgenwaard tijdens wedstrijden van FC Utrecht. Voor wanneer de werkzaamheden precies staan gepland is nog niet bekend.

NATUUR

De gemeente wil verder nieuwe bomen planten op de Zandweg in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Op de Billitonkade wordt de weg aangepakt omdat boomwortels daar voor flinke hobbels zorgen.
De fundering van de Brug bij Paushuize krijgt een opknapbeurt. Ook scheuren in het metsel- en voegwerk van de wal- en kluismuren van de Kromme Nieuwegracht worden hersteld. De Choorstraat moet met nieuwe straatstenen dezelfde uitstraling krijgen als de Mariastraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.