RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Valtraining voorkomt botbreuken ouderen

BUNNIK - "Je wordt ouder en wiebeliger en dan is het maar wat fijn dat je weet hoe je jezelf moet opvangen." Mevrouw Bets Vernooij was donderdag één van de deelnemers van de valtraining voor ouderen in Odijk. Door de training weet ze nu hoe ze botbreuken moet voorkomen.

Jaarlijks krijgen 50.000 ouderen in Nederland een botbreuk, vaak de heup. Vier van de tien ouderen die een heup breken overlijden vervolgens binnen één jaar. De ouderen die oefenden in Sporthal De Lindenhof in Odijk hopen dat door de training te voorkomen.

Niet alleen Bets Vernooij is tevreden over de training. Volgens Mieke Hilhorst, buurtsportcoach van Bunnik Beweegt, heeft de training voor alle deelnemers een positief effect. "Elke week zie ik de mensen groeien en zelfstandiger en zelfverzekerder worden. Het zelfvertrouwen is bij elke deelnemer gegroeid, wat prachtig is om te zien."

De training duurt negen weken en de deelnemers leren behalve veilig vallen ook lopen over ongelijke oppervlakten. Bij Bunnik Beweegt starten regelmatig nieuwe valtrainingen. Ouderen die wat zelfverzekerder zijn, kunnen daarna hun training voortzetten met de nieuwe sport Walking Hockey.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht