RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Kruif en Ploeg voor de rechter wegens lekken

STICHTSE VECHT -

Oud-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif en oud-wethouder Piet Ploeg van de VVD uit Stichtse Vecht moeten volgende week vrijdag voor de rechter in Arnhem verschijnen, omdat zij gelekt zouden hebben over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor hun woonplaats.

Het Openbaar Ministerie verdenkt beiden van het schenden van hun ambtsgeheim. De Kruif en haar partijgenoot bespraken de mogelijkheid om VVD'er Rob Bats naar Stichtse Vecht te halen. Bats moest als burgemeester in Haren opstappen na grote rellen.

Hun vermeende loslippigheid werd ontdekt toen justitie de telefoon van De Kruif afluisterde, omdat zij verdachte was in een andere zaak. Het Openbaar Ministerie verdenkt De Kruif van het aan witwassen van crimineel geld. Daarvoor moet zij zich eind deze maand voor de rechtbank in Utrecht verantwoorden.

De Kruif ontkent alle beschuldigingen. Ze heeft haar politieke functies neergelegd na haar arrestatie in februari 2015. Piet Ploeg legde vanwege de verdenking zijn taken als voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17 neer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -