RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Bolsius: Radicaliseringsdebat komt er wel

1/2
AMERSFOORT -

Burgemeester Bolsius van Amersfoort ontkent dat hij niets voelt voor een discussiebijeenkomst over radicalisering. Dat staat wel in een interne memo die is gelekt aan RTV Utrecht, maar Bolsius herkent zich niet in de tekst.

"Wethouder Houwing en ik hebben alleen gezegd dat je zoiets wel heel goed moet voorbereiden en dat je duidelijk moet weten waar je het over gaat hebben. Het is zeker niet zo dat we dit willen verbieden", zegt de burgemeester tegen RTV Utrecht.

De avond in De Observant, georganiseerd door de griffie en raadsleden, stond gepland op 8 maart. In de gelekte memo staat dat Bolsius en Houwing vinden dat er een risico is dat de bijeenkomst uit de hand loopt en dat de organisatie daarom afziet van de thema-avond over radicalisering.

"Nu er geen steun is zien we geen mogelijkheid om het Stadscafť over dit onderwerp te organiseren", schrijft een van de organisatoren. Nu Amersfoort het onderwerp toch lijkt te steunen, is het nog de vraag of het debat op 8 maart komt, of op een andere datum.

"Wat ons betreft komt er wel een Stadscafť over radicalisering, maar dan wel goed voorbereid", zegt Bolsius. "Het is een storm in een glas water."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -