Afscheid wethouder Verkroost druk bezocht

STICHTSE VECHT - Oud-wethouder Jaap Verkroost heeft donderdagavond op een drukbezochte bijeenkomst afscheid genomen van de lokale politiek in Stichtse Vecht. Verkroost was 19 jaar wethouder voor het CDA, eerst van Maarssen en daarna van de fusiegemeente.
Verkroost stapte op nadat hij de schijn van belangenverstrengeling had gewekt door zonder het te melden ruim twee ton te lenen van een Maarssense ondernemer. Het geld had hij nodig om de afwikkeling van zijn buitensportbedrijf te kunnen financieren.
"Als ik geweten had dat dit de consequentie zou zijn, dan had ik dat nooit gedaan. Het is mij gewoon volledig ontschoten", zei Verkroost tijdens zijn afscheidstoespraak. Hij nam de beslissing om op te stappen zelf. Het is niet verboden wat hij heeft gedaan.
Hoewel Verkroost vertrok vanwege een integriteitskwestie, vindt de gemeente een afscheidsfeestje op z'n plaats.
"Hij was kwetsbaar geworden en dat is reden om te zeggen: dan kan ik niet goed functioneren. Dat is dus een reden om weg te gaan, zonder dat je echt iets fout hebt gedaan", zegt Burgemeester Witteman. "Vandaar dat ik het terecht vind dat wij hem dit afscheid geven."
Verkroost maakte van de gelegenheid gebruik om ook zijn 65-ste verjaardag te vieren.

Afscheid wethouder Verkroost druk bezocht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.