RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scholieren spelen Europees Parlement na

1/3
UTRECHT -

Middelbare scholieren van het VWO uit de provincie Utrecht hebben de afgelopen dagen vergaderd over Europa. Ze speelden de afgelopen dagen het Europees Parlement na in het provinciehuis en presenteren vrijdag hun voorstellen.

In totaal doen er bijna tachtig leerlingen van negen middelbare scholen mee. De besproken onderwerpen variŽren van illegale immigratie tot duurzaamheid in Europa. "Dit zijn onderwerpen die op dit moment erg spelen", vertelt coŲrdinator Mathieu Peulen.


BESLISSINGEN

"We willen leerlingen spelenderwijs vertrouwd maken met wat er in Europa speelt. Dat is weer wat anders dan de theorie." Volgens Peulen is er eerst vergaderd en moeten er daarna ook beslissingen genomen worden.

"Ze moeten vandaag een presentatie houden en dat moeten ze zo overtuigend doen om anderen te overtuigen. Daarna moeten ze compromissen gaan sluiten."

Vrijdagavond kiezen leraren de beste leerlingen uit. Zij gaan door als vertegenwoordiger van de provincie Utrecht naar de landelijke rondes in Den Haag. De beste leerlingen mogen door naar de Europese rondes.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -