RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Maartenspenning voor 'gezicht van Utrechtse dichtkunst'

UTRECHT - De Utrechtse dichter Ingmar Heytze heeft de Maartenspenning gekregen van burgemeester Jan van Zanen. Hij kreeg de stedelijke onderscheiding bij zijn afscheid als lid van het Utrechts Dichtersgilde.

Heytze is inmiddels zo'n 30 jaar actief als dichter en schreef boeken, bundels en columns. Ook treedt hij regelmatig op in radio- en tv-programma's. De stad Utrecht is een terugkerend thema in zijn werk.

Utrecht stelde Heytze in 2009 aan als stadsdichter. Toen zijn termijn in 2011 afliep nam het Utrechts Dichtersgilde de functie over. Het gilde werd door Heytze en vier collega's opgericht en bestaat inmiddels uit meer dan tien dichters uit de stad of uit de omgeving van Utrecht.

De Maartenspenning wordt uitgereikt aan mensen die zich in Utrecht belangeloos hebben ingezet voor liefdadigheid of culturele doelen. Volgens de gemeente heeft Heytze "zich als dichter en voortrekker van Utrechtse dichters en de dichtkunst buitengewoon verdienstelijk" gemaakt en is hij daarmee het gezicht van de Utrechtse dichtkunst geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht