RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Syntus: Meer spitsritten, nachtvervoer en bussen naar attracties

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Er gaan in de provincie Utrecht meer bussen in de spitsuren rijden en het nachtvervoer wordt uitgebreid. Ook worden de busverbindingen naar toeristische trekpleisters zoals het Nationaal Militair Museum en het Henschotermeer verbeterd. Dat staat in de nieuwe plannen die busbedrijf Syntus maandag heeft gepresenteerd. Vanaf 11 december neemt het bedrijf het busvervoer in het grootste deel van de regio over van Connexxion.

Volgens Syntus behouden alle kernen die nu openbaar vervoer hebben dat ook in de nieuwe situatie. Het kan wel zijn dat bussen andere routes gaan rijden. Ook zullen sommige bussen vervangen worden door kleinere buurtbussen. De dienstregeling is deels al te bekijken via de site van Syntus. De komende maanden komt daar steeds meer informatie bij te staan.


MILIEUVRIENDELIJK

Het bedrijf gaat met een compleet nieuwe milieuvriendelijke busvloot rijden, waaronder zogeheten elektrische zero-emissiebussen en hybride bussen. De dieselbussen voldoen aan de strengste eisen.

Ook komt Syntus met nieuwe mogelijkheden om reizigers te informeren over hun reis, zijn er nieuwe abonnementsvormen en is het straks mogelijk contactloos te betalen. Het bedrijf zelf is enthousiast over alle plannen, zegt algemeen directeur Cees Anker. "We hebben met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan een scherp en compleet voorstel voor dit gebied, waar de reiziger zeker van gaat profiteren. We gaan op dezelfde wijze verder met de voorbereiding."


PROVINCIE

Gedeputeerde Verbeek-Nijhof van de provincie Utrecht, die verantwoordelijk is voor het busvervoer, is ook erg blij met het aanbod. "Syntus heeft in de plannen een hoog ambitieniveau neergelegd. Bereikbare kernen, veilig en schoon vervoer zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Ik heb er alle vertrouwen in dat Syntus dit ook waar gaat maken in onze provincie."

Vorig jaar werd al bekend dat Syntus voor zeven jaar de concessie overneemt van de huidige vervoerder Connexxion. Dit bedrijf was erg teleurgesteld over de aanbesteding. Eerder verloor Connexxion ook al het bus- en tramvervoer in de stad Utrecht aan U-OV.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -