RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Rechtszaak bestormers vluchtelingen Woerden eind januari

WOERDEN - De achttien verdachten van de bestorming van de vluchtelingenopvang in Woerden moeten 27 en 28 januari voor de rechter verschijnen. Ze worden door het OM onder meer beschuldigd van het plegen van openbaar geweld.

De rechtbank behandelt de zaken van drie verdachten tegelijk. Daarmee wordt voorkomen dat de zaak een te grote belasting legt op de rechterlijke macht. De rechtbank trekt twee dagen uit voor de zittingen. Twee weken later worden de uitspraken verwacht.

De verdachten waren volgens justitie op vrijdagavond 9 oktober betrokken bij de bestorming van sportcentrum Snellerpoort, waar op dat moment zo 'n 150 vluchtelingen werden opgevangen, onder wie 51 kinderen.

De belagers hadden bivakmutsen op en gooiden met vuurwerkbommen en eieren. De politie kon dezelfde avond een groot aantal verdachten oppakken.

De bestorming zorgde voor veel maatschappelijke onrust. Zo werd er in de politiek fel gereageerd. Onder meer premier Mark Rutte bezocht de noodopvang en sprak met de vluchtelingen.

De verdachten zijn tussen de 19 en 30 jaar oud en komen uit Montfoort, Harmelen, Lopik, Schoonhoven, Woerden en Utrecht.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht