RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ronde Venen dringt aan op buslijn

1/2
DE RONDE VENEN -

De gemeente De Ronde Venen blijft zich hard maken voor het busvervoer in de gemeente. Als aanbieder Syntus eind dit jaar het vervoer in het gebied overneemt, verdwijnen de rechtstreekse busverbindingen tussen Abcoude en Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Buslijn 130 rijdt dan niet meer via het Bedrijventerrein Mijdrecht.

Eerder werd duidelijk dat een directe busverbinding met Utrecht er, ondanks protesten van de gemeente, niet in zit. De provincie Utrecht en Syntus lopen niet warm voor een rechtstreekse verbinding. Nu probeert De Ronde Venen ervoor te zorgen dat er in ieder geval een bus blijft rijden naar andere plekken in de gemeente.

Wethouder Aldrik Dijkstra van De Ronde Venen zegt dat zowel Abcoude als Mijdrecht er de niet bereikbaarder op worden. 'En als er iets vervelend is voor reizigers is over moeten stappen van de ene naar de andere buslijn, zeker als dat ook nog extra reistijd oplevert'.


PROVINCIE

Gedeputeerde Verbeek-Nijhof zegt nu dat er nog voldoende bussen naar die plaatsen rijden. Volgens haar gaat het busvervoer in De Ronde Venen erop vooruit nu busbedrijf Syntus de dienstregeling overneemt.

In een eerste gesprek met de gemeente en busbedrijf Syntus, beloofde de provincie met reizigersaantallen te komen die aantonen dat de meeste passagiers er met de aangepaste buslijnen op vooruit gaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -