RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wapenvondst Nieuwegein onthult mogelijke 'liquidatiebende'

NIEUWEGEIN -

Acht mannen uit Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Tiel staan donderdag voor de rechter. Ze werden vorig jaar opgepakt nadat de politie tientallen wapens en handgranaten in een loods in Nieuwegein had gevonden.

De groep wordt ervan verdacht een aantal liquidaties te hebben voorbereid. Dat zou blijken uit afgetapte gesprekken en uit de boekhouding.


BOEKHOUDING

De aangetroffen boekhouding bevat een omzet van 19 miljoen euro. Daarin worden de kosten voor wapens, betalingen aan huurmoordenaars en de inkoop en verkoop van drugs beschreven. Ook worden de betalingen concreet gelinkt aan twee uitgevoerde liquidaties.

Het gaat om de moorden op Rinus Moerer (68) in Steenbergen op 14 april 2014 en op Samir Jabli (38) op 1 december 2014 in Amersfoort. In het boekje staan bijvoorbeeld de betalingen van de
schutter en spotter op de dag dat Jabli werd geliquideerd.

Het justitiŽle onderzoek is bijna afgerond, laat het OM weten. Er moeten nog een paar getuigen gehoord worden. Verwacht wordt dat de zaak eind maart verdergaat. In september volgt dan de inhoudelijke behandeling.


BETREUREND

Het OM betreurt het dat dossiers van de zaak en foto's van verdachten in Telegraaf en Panorama zijn beland. Justitie liet weten zich ervan bewust te zijn dat dit schadelijk is voor verdachten.

Afgelopen zomer vond de politie de grote partij wapens in een loods in Nieuwegein. Het gaat om zeker zestig pistolen en revolvers en 36 automatische wapens.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -