RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Aantal autokraken in Soest neemt toe

SOEST - Het aantal autokraken in Soest is vorig jaar met 35 procent toegenomen. Dat blijkt uit de veiligheidscijfers die de gemeente vandaag bekend maakt. De stijging in Soest is opvallend. In de provincie Utrecht nam het aantal autokraken gemiddeld juist af.

Burgemeester Rob Metz wil met de politie en het Openbaar Ministerie kijken hoe ze het aantal autokraken kunnen terugdringen. "Ik ga kijken welke opsporingsmethodes we kunnen inzetten die elders al ingezet zijn".

In 2014 werden in Soest 165 auto's opengebroken, vorig jaar waren dat er 223. Met name in het tweede deel van 2014 zag de gemeente een stijging van het aantal autokraken.


POSITIEF

Ondanks de stijging van het aantal autokraken is Metz toch gematigd positief over de veiligheidscijfers. "Als we bijvoorbeeld kijken naar het aantal woninginbraken, die aantallen zijn enorm omlaag gegaan".

Ook het aantal zakkenrollen en het aantal winkeldiefstallen is afgenomen. Het aantal bedrijfsinbraken daarentegen is bijna verdubbeld. Een ander punt van zorg is het aantal meldingen van jongerenoverlast. "Daar moet ook wat aangedaan worden, die cijfers moeten omlaag", aldus Metz.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht