RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motie over openheid Utrechts verkeersplan afgewezen

UTRECHT -

Een motie van de Utrechtse oppositie om meer openheid te geven over de effecten van het verkeersplan is afgewezen.

In december bleek, na onderzoek van de CDA-fractie, dat de effecten van de inwonersgroei onvoldoende waren meegerekend en daarmee ook de impact van de noodzakelijke maatregelen niet duidelijk was. Zo waren bij de prognoses voor het Westplein 40.000 inwoners van de stad uit de berekeningen weggelaten.

Het CDA was woedend en verweet de gemeente de cijfers te manipuleren en burgers vals voor te lichten. Een woordvoerder van de wethouder liet weten dat er in het verkeersplan inderdaad een fout staat.


FOUTJE

Bij het doorrekenen van het verkeersplan is door de gemeente rekening gehouden met twee scenario's van groei. Een lage (360.000) en een hoge groei (400.000 inwoners). Maar in de toelichting wordt allťťn verwezen naar het lage scenario. Dat had volgens een woordvoerder niet gemoeten.


CDA

CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren is teleurgesteld dat de coalitiefracties niet om meer helderheid wilden vragen. "Bewoners en organisaties hebben nu hun reactie moeten geven op een plan dat onvoldoende inzicht geeft in de effecten voor het verkeer op veel Utrechtse wegen, terwijl daar wel grote gevolgen zijn te verwachten."

"Het CDA vindt dat bewoners en ondernemers duidelijk moeten kunnen zien welke maatregelen het college gaat nemen om het verkeer verder terug te dringen en welke effecten dat heeft op andere buurten", aldus Van Waveren.

Wethouder Van Hooijdonk wil onder meer vierbaanswegen in Utrecht zo veel mogelijk ombouwen tot tweebaans stadsboulevards. Maar volgens de christendemocraten dreigt een verkeersinfarct als deze plannen worden uitgevoerd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -