Docu-maker Frans Bromet filmt Zeister woonwagenkamp Beukbergen

ZEIST - Programmamaker Frans Bromet heeft een documentaire gemaakt over woonwagenkamp Beukbergen in Zeist. Het gaat vooral over de verbouwing van het kamp en de strijd om de woonwagencultuur te behouden.
Vandaag is een voorvertoning voor de hoofdrolspelers uit de documentaire. "Ik ben heel benieuwd hoe het valt bij de kampbewoners", zegt Bromet.
"Het was niet eenvoudig. Het is geen gemeenschap die graag naar zich laat kijken met camera's. Je kan goed met ze omgaan zolang je maar geen camera bij je hebt. Maar uiteindelijk is het goed gekomen."

VERBOUWING

De verbouwing van het woonwagenkampterrein is nog altijd bezig. "Het is een dorp op zich", zegt Bromet. Uiteindelijk komen er 220 woningen, voorheen waren dat er 170. Bovendien hebben de woonwagens ruimere plekken gekregen en zijn de wegen en het riool vernieuwd.

BURGEMEESTER

Burgemeester Janssen van Zeist gaf jaren geleden opdracht voor de opknapbeurt. "Ik kwam door Janssen op het idee voor deze documentaire, die mij ooit een boek over het kamp cadeau gaf. Ook tussendoor heb ik regelmatig met hem te maken gehad en hem geïnterviewd."
De docu van KRO-NCRV is dinsdag 19 januari om 22:55 uur te zien op NPO 2. Vandaag besteedt U Vandaag ook aandacht aan de docu, om 17:00 uur op RTV Utrecht.

Bromet over zijn documentaire

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.