RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Telefoon De Kruif getapt: "We doen alles wat God verboden heeft"

1/2
STICHTSE VECHT -

Ex-politica Kathalijne de Kruif wist dat ze bewust geheime informatie lekte. "We doen alles wat God verboden heeft", zei ze in een telefoongesprek dat is afgetapt door het Openbaar Ministerie (OM).

De Kruif en haar partijgenoot Piet Ploeg staan terecht voor het lekken van geheime informatie uit de commissie die ging over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht.

Vrijdag is de eerste rechtszaak in Arnhem tegen het VVD-duo begonnen. De Kruif was fractievoorzitter van de partij, Ploeg was wethouder. Beide verdachten zijn niet aanwezig in de rechtbank.

De advocaat van De Kruif wil de zitting achter gesloten deuren voortzetten omdat vertrouwelijke gemeentelijke informatie besproken moet worden. De Kruif wil die informatie niet publiekelijk bespreken vanwege haar geheimhoudingsplicht. De rechter heeft de zaak daarom aangehouden, over twee weken is de volgende zitting.


BATS

De Kruif en Ploeg bespraken de mogelijkheid om VVD'er Rob Bats naar Stichtse Vecht te halen. Bats moest als burgemeester in Haren opstappen na grote rellen.

Hun vermeende loslippigheid werd ontdekt toen justitie de telefoon van De Kruif afluisterde omdat zij verdachte is in een andere zaak. Het OM verdenkt De Kruif ook van het witwassen van crimineel geld. Daarvoor moet zij zich later nog verantwoorden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -