RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dure parkeervergunning nekt Utrechtse modelbouwwinkel

1/4
UTRECHT -

De modelbouwwinkel van de Utrechter Jan Beelen sluit noodgedwongen de deuren. De zaak zit nu nog in de garage van zijn woning aan de 2e Daalsedijk, maar de inventaris moet binnenkort wijken voor zijn auto. Die kan hij vanwege de dure vergunning namelijk niet meer buiten op straat parkeren.

Het kleine winkeltje van Beelen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Toen zijn verzameling schaalmodellen van onder meer vliegtuigen zo groot werd, besloot hij ze in zijn schuur naast het huis neer te zetten. "Omdat ik m'n auto gewoon gratis voor de deur kon zetten, was dat geen probleem. Maar ik kom nu in de knel, omdat ik de gemeente nu moet gaan betalen voor een parkeerplaats," aldus Beelen.

De ondernemer moet meer dan 400 euro per jaar gaan neerleggen als hij zijn bestelbus op straat parkeert. "Dat lukt mij gewoon niet. Ik vind het sowieso oneerlijk dat ik als kleine ondernemer meer moet betalen dan bijvoorbeeld mijn buurman, die z'n auto voor veel minder geld op straat mag zetten".

De winkel gaat eind februari dicht. Beelen hoopt zijn duizenden schaalmodellen voor die tijd allemaal te hebben verkocht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -