RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Extra beveiliging bij raadsavond over vluchtelingen Overvecht

UTRECHT -

Bij de raadsinformatieavond aanstaande dinsdag in het Utrechtse stadhuis worden extra beveiligers ingezet. Onderwerp van discussie is de opvang van vluchtelingen in Overvecht.

"We houden alle signalen goed in de gaten", zegt een gemeentewoordvoerder. Ook de politie bevestigt dat meer agenten dan normaal in het stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat aanwezig zullen zijn.

Bewoners mogen inspreken bij de raadsinformatieavond. Afgelopen maandag verliep een bewonersbijeenkomst in Overvecht zeer onrustig. Veel wijkbewoners zijn niet blij met het voornemen van de gemeente om vierhonderd vluchtelingen in een pand aan de Einsteindreef onder te brengen.

Ook in andere plaatsen is het soms onrustig in het gemeentehuis als het onderwerp vluchtelingen op de agenda staat. Zo werd donderdagavond een debat in Stichtse Vecht korte tijd stilgelegd omdat de gemoederen bij een paar inwoners hoog opliepen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -