Dinsdag schaatsen op natuurijs in Doorn, ijs Leersum nog te dun

DOORN/LEERSUM - De Doornsche IJsclub maakt de schaatsbaan klaar voor de eerste liefhebbers. Door inzet van vrijwilligers die sinds zaterdag hard hebben gewerkt kunnen schaatsers naar verwachting vanaf dinsdag 9.00 uur het ijs op.
Het weer gooide afgelopen weekend nog roet in het eten. Vrijwilligers haalden takken en bladeren van de asfaltbaan af, zodat er water op gespoten kon worden om aan te vriezen. De weersvoorspellingen waren voor dit weekend echter nog te zonnig.

LAAGJE VOOR LAAGJE

De ijsclub heeft besloten het er vanaf maandagmiddag op te wagen. Dan wordt de ijsvloer laagje voor laagje aangebracht. De vrijwilligers werken in ploegendiensten de hele nacht door.
De Doornsche IJsclub is traditioneel een van de eerste verenigingen in Midden-Nederland die 's winters schaatsen op natuurijs aanbiedt.

LEERSUMSE VELD

Het ijs in natuurgebied het Leersumse Veld in Leersum is op dit moment één centimeter dik. Het water is daar niet kunstmatig aangelegd maar traditioneel erg populair bij 'vroege' schaatsers. "Om daar te kunnen schaatsen heb je zeker nog twee nachten nodig met strenge vorst", zegt natuurijsjournalist Fred Leers.

Schaatsen op natuurijs in Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.