RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamerlid: gemeente moet jihadsteunende stichtingen kunnen verbieden

1/2
DE BILT/UTRECHT -

Gemeenten moeten de mogelijkheid krijgen om stichtingen die terrorisme verheerlijken, te verbieden. Dat zegt VVD-Tweede Kamerlid Malik Azmani.

Gisteren werd duidelijk dat de islamitische liefdadigheidsinstelling stichting Al-Igaatha in De Bilt symphatiseert met jihadisten.


BURGEMEESTER

De gemeente De Bilt houdt de organisatie al een paar weken in de gaten. Volgens burgemeester Gerritsen is tot op heden niets strafbaars gebeurd. "We gaan in gesprek om te duiden en te achterhalen wat er aan de hand is. Daarnaast verstaan we ons met politie en justitie om deze informatie ook te delen."


ETTERBULTEN

Kamerlid Azmani reageerde vanmorgen bij Goedemorgen Nederland van WNL. Hij noemde stichtingen als Al-Igaatha de "etterbulten van de samenleving".

"Het is een gevaar voor de nationale veiligheid als organisaties terroristen zien als hun broeders en mensen die terroristen oppakken als de vijanden. Dit soort stichtingen bezoeken ook azc's", lichtte Azmani toe op Radio M Utrecht. "We moeten niet naÔef zijn en staan voor onze vrijheden", aldus Azmani, die het CDA aan zijn zijde weet.

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht opperde gisteravond dat de overheid een zwarte lijst met radicale imams moet laten samenstellen van wie er wel en niet mag komen. Hij vindt dat het probleem te veel bij gemeenten ligt.

"Het is en en. Zowel lokaal als landelijk", reageerde Azmani vanmorgen op Radio M Utrecht. "Dit soort stichtingen moet verboden worden. Als dat binnen de wet niet kan en aanpassing is nodig, dan zal ik me hard maken voor een wetswijziging."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -