Mooie plaatjes van schaatsers in Leersum en Lage Vuursche

LAGE VUURSCHE/LEERSUM - Ondanks dat het vandaag al weer flink dooide, begaven enkele waaghalzen zich vandaag alsnog op het ijs. Onder meer in Lage Vuursche en bij het Leersumse Veld gingen schaatsers het natuurijs op.
Het Leersumse Veld is traditioneel één van de natuurijsplekken waar het vroegst wordt geschaatst. Een medewerker van RTV Utrecht maakte er prachtige drone-beelden.
Natuurijskenner Fred Geers liet eerder weten dat het ijs in Leersum nét dik genoeg was. "Op deze plas moet het kunnen, na een paar nachten flinke vorst. Maar ik ben blij dat niet iedereen dat doet. Als hier vanmiddag honderd man had gestaan, zou het ijs het niet houden."

LAGE VUURSCHE

Albert Luijk (grijze jas) uit Soest begaf zich samen met marathonschaatster Gerwin Pater op het Pluismeer achter Kasteel Drakensteijn. Het ijs was geweldig volgens de vrienden, tot het om 9.20 uur begon te regenen.
Gisteren was Luijk de eerste schaatser op de bosven in Lage Vuursche. "Het is voor mij een drive om als eerste schaatser het Pluismeer te betreden. Het is me weer gelukt."

Mooie beelden van schaatsers op het Leersumse Veld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.