RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hoog bezoek voor vluchtelingen in bieb Kanaleneiland

UTRECHT - Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft woensdag een bezoek bracht aan de bibliotheek in Kanaleneiland. De instelling aan de Al-Masoedilaan biedt samen met vrijwilligers hulp aan de 500 vluchtelingen die tijdelijk zijn ondergebracht in de wijk.

De bibliotheek regelt zelf boeken en tijdschriften voor de vluchtelingen in de wijk, maar de instelling ontvangt ook leesvoer van omwonenden. Vrijwilligers geven onder meer taal- en dansles aan de vluchtelingen en er wordt gekookt.

Asscher is blij met de inzet van de buurt. Volgens hem is er in de eerste instantie veel weerstand als bekend wordt dat er vluchtelingen komen, maar verdwijnt dat zodra de asielzoekers daadwerkelijk in de wijk wonen. Hij begrijpt de weerstand van bewoners in een buurt waar een opvang komt en roept de gemeente op om vooral in gesprek te gaan.

Vrijwilligers benadrukken volgens de minister dat er veel overeenkomsten zijn tussen de buurt en de vluchtelingen. "Het meisje dat dansles geeft, vertelde me dat Nederlandse kinderen hetzelfde leuk vinden als de kinderen van vluchtelingen." Volgens Asscher zijn de vluchtelingen zelf ook actief. "Zo hielp een van de mannen hier eenzame ouderen met schilderwerk in hun huis."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Lees ook
Nieuwsoverzicht