Provincie wil internet sneller maken

RONDE VENEN - De provincie Utrecht heeft opvallend veel trage internetverbindingen. Dat zegt CDA-Statenlid Derk Boswijk. De provincie brengt momenteel in kaart welke gebieden nu nog traag internet hebben. Voor 1 april komt de provincie met een plan om het probleem op te lossen.
Op plekken waar geen kabel ligt moeten mensen vaak erg veel geduld hebben bij het surfen op het web. Ook voor bedrijven kan het lastig zijn om geen snel internet te hebben. Volgens Boswijk speelt het probleem niet alleen in de buitengebieden.

RONDE VENEN

De gemeente Ronde Venen is al bezig met een eigen initiatief om inwoners te voorzien van sneller internet. Daarvoor is 70.000 euro beschikbaar gemaakt. Volgens wethouder Anco Goldhoorn is de kans op slagen van het project groot. Hij zegt dat eerst aanbieders zoals Ziggo, Eurofiber en KPN zijn benaderd, maar die zeggen geen mogelijkheden te zien voor snel internet in het buitengebied van Ronde Venen.
Met behulp van banken en pensioenfonsen wordt een en ander alsnog gerealiseerd, zegt de wethouder. Hij verwacht dat voor de aanleg van een vaste verbinding zeven tot acht maanden nodig is.

Ronde Venen krijgt sneller internet; andere gemeenten mogelijk ook snel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.