RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

TSN Thuiszorg draait loonsverlaging toch terug

AMERSFOORT -

TSN Thuiszorg geeft toch gehoor aan de uitspraak van de rechter om de loonsverlaging van 4300 thuiszorgmedewerkers terug te draaien. Het hoger beroep tegen de uitspraak wordt ingetrokken, maakten de bewindvoerders van het noodlijdende thuiszorgbedrijf donderdag bekend.

Volgens de bewindvoerders heeft de onderneming voldoende geld om de salarissen over januari te betalen. Dit komt omdat veel gemeenten gehoor hebben gegeven aan de oproep om facturen versneld te betalen. In december waren er ook al vraagtekens over de uitbetaling van salarissen.

De bewindvoerders zeggen nog met diverse partijen in gesprek te zijn over een eventuele verkoop van TSN, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland. "Onze focus blijft liggen op behoud van werkgelegenheid van ruim 10.000 mensen en de zorg aan ruim 40.000 cliŽnten", zeggen de bewindvoerders.

In november vroeg TSN Thuiszorg uitstel van betaling aan voor een deel van de organisatie. Er zouden zo'n 12.000 banen op de tocht staan. Het bedrijf heeft 700 medewerkers in de provincie Utrecht in dienst, die samen zo'n 2.000 mensen verzorgen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -