RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechtbank Utrecht trekt 8 dagen uit voor zaak-De Kruif

STICHTSE VECHT -

De rechtbank in Utrecht trekt acht dagen uit voor de behandeling van de zaak tegen VVD'ster Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht en acht anderen.

Volgens het OM heeft De Kruif met de acht mannen een criminele organisatie gevormd. Volgende week en de week daarna moeten zij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de rechter verschijnen.


WITWASSEN

De Kruif zou crimineel geld hebben witgewassen. Met dat geld zou ze onder meer een auto, een jetski, een caravan en een boot hebben gekocht. De Kruif ontkent dat en zegt dat ze met bonnen kan aantonen dat ze haar aankopen met eigen geld heeft gedaan. Maar het OM denkt dat ze een valse factuur heeft overgelegd.

Het criminele geld zou verdiend zijn met drugsteelt en -handel op grote schaal. De 43-jarige vriend van De Kruif is volgens het OM hoofdverdachte.

De Kruif kligt ook onder vuur omdat ze gelekt zou hebben over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht. Het lekken zou zijn gebleken toen de recherche haar telefoon afluisterde in het drugsonderzoek.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -