RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Negen jaar geëist tegen overvallers juwelier Kanaleneiland

1/5
UTRECHT - Bij het gerechtshof in Arnhem is in hoger beroep negen jaar cel geŽist tegen twee Utrechters voor een zeer gewelddadige overval in april 2013 op een juwelier in Kanaleneiland. In eerste instantie hadden ze zeven jaar cel gekregen.

De eis is gelijk aan die bij de eerste behandeling. Het OM vindt dat beide mannen evenveel schuld dragen aan de gebeurtenissen.

De twee overvallers bedreigden het personeel van de juwelier met een vuurwapen, ze spoten met pepperspray en gingen ervandoor met veel sieraden.

Op hun vlucht schoten de overvallers op voorbijgangers in het winkelcentrum. Daarbij werd een man, die achter het duo aanrende, in zijn been geraakt. Hij liep een slagaderlijke bloeding op en het had niet veel gescheeld of zijn been had geamputeerd moeten worden.

Eťn van de daders meldde zichzelf later op het bureau, na een verklaring van een anonieme getuige die het tweetal herkende. De tweede werd later aangehouden.


15.000 EURO

Tijdens de behandeling van de zaak in Arnhem is gebleken dat de waarde van de buit rond de 100.000 euro lag. Bij doorverkoop kregen de overvallers er 15.000 euro voor.

Verdachte Nourredine A. heeft medeverdachte Bilal S. tijdens het onderzoek uit de wind gehouden. A. zei dat S. alleen bij de voorbereiding betrokken was, maar niet heeft meegedaan aan de overval. Ook tijdens de behandeling van het hoger beroep wilde A. niet zeggen met wie hij was tijdens de gebeurtenissen in Kanaleneiland.


JUWELIER

Juwelier Ben de Vries voelt tot de dag van vandaag de naweeŽn van de zaak. Hij heeft blijvend gezichtsverlies doordat hij bespoten werd met pepperspray. Doordat de verzekering niet de hele schade dekte, is hij 53.000 euro kwijt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht