RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bibliotheek wil wijkvestigingen in stand houden

1/3
UTRECHT -

De gemeentebibliotheek Utrecht streeft ernaar om de vestigingen in de wijken in stand te houden. Dat heeft directeur Van Vlimmeren van de bibliotheek gezegd in het tv-programma U Vandaag van RTV Utrecht.

Van Vlimmeren zei dat er nu geen plannen zijn om vestigingen te sluiten. Hij wees op het belang van de wijkbibliotheken voor kinderen en ouderen en ook voor ongeletterde inwoners van de stad die er taalcursussen volgen.

De directeur wees er wel op dat het budget van de bibliotheek de komende vijf jaar met twee miljoen euro terugloopt. Hij zei dat naar mogelijkheden wordt gezocht om dat op te vangen en noemde daarbij de inzet van vrijwilligers.


KWAAD BLOED

De reorganisatie bij de Utrechtse bibliotheek heeft kwaad bloed gezet bij enkele politieke partijen in de stad. Plannen om banen te schrappen en die op te vullen door vrijwilligers, zijn volgens raadslid Bos van Stadsbelang Utrecht niet te rijmen met de verhuizing naar een nieuw prominent pand op de Neude.

Stadsbelang Utrecht heeft samen met de SP en GroenLinks ook schriftelijke vragen ingediend over het salaris van directeur Van Vlimmeren: ruim 140.000 euro. Bos noemde het eerder vrijdag in een gesprek met RTV Utrecht 'bizar' dat Van Vlimmeren meer verdient dan burgemeester Van Zanen.

Van Vlimmeren zei in U Vandaag dat het niet helemaal klopt dat hij zoveel geld krijgt. Zijn beloning is al vijf jaar hetzelfde, zei de directeur. Als er aanleiding is om erover te praten met de Raad van Toezicht, zal hij dat doen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -