RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Amersfoort spreekt van nachtmerrie na aanrijding

1/2
AMERSFOORT - Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort noemt het overlijden van twee jonge fietsers zondag in Ermelo 'een groot verlies'. Een 17-jarige jongen uit Putten en een 18-jarig meisje uit Amersfoort kwamen om na een ongeval. Ze werden geschept door een auto.

"Twee jonge mensen zijn in één klap uit het leven gerukt", zegt de burgemeester. "Een kind op deze manier verliezen is voor vele ouders de meest vreselijke nachtmerrie waarvan je hoopt dat die nooit waarheid zal worden. Ik wens alle naasten van de slachtoffers heel veel kracht toe de komende tijd. Daar waar nodig zal ik uiteraard ondersteuning bieden aan de familie in Amersfoort als daar behoefte aan is."

Het ongeval gebeurde rond half één in de nacht van zaterdag op zondag. De jongen en het meisje waren in een grote groep jongeren op de fiets op weg tussen Putten en Ermelo. Toen zij een weg overstaken, werden ze vol geraakt door de auto van een 25-jarige man uit Ermelo.

De hulpdiensten waren na het ongeval snel ter plaatse en ook omstanders boden hulp. De twee zijn met zeer ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleden ze later aan hun verwondingen. De nabestaanden, het groepje fietsers en de bestuurder van de auto hebben begeleiding gekregen.

De automobilist is inmiddels gehoord door de politie en daaruit is gebleken, dat de man niet gedronken had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -