RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alle verdachten in zaak-De Kruif zwijgen

MAARSSEN -

Alle verdachten in de rechtszaak rond de Maarssense VVD-politica Kathalijne de Kruif blijven bij hun eerdere verklaringen en doen er verder het zwijgen toe. Dat lieten ze vanmorgen weten bij de start van het achtdaagse proces.

De Kruif en de acht andere verdachten zouden samen een criminele organisatie hebben gevormd die zich bezighield met het kweken en verkopen van hennep. De 43-jarige partner van De Kruif, Jeroen van L., is hoofdverdachte. Volgens het Openbaar Ministerie heeft De Kruif drugsgeld witgewassen. Ze zou er onder meer een auto, een jetski, een caravan en een boot mee hebben gekocht.

Ook toen de rechter de verdachten vanmorgen voorhield dat ze op camerabeelden te zien zijn bij een henneppand, bleven ze zwijgen. De organisatie zou hennep hebben gekweekt in onder meer Maarssen, Utrecht en De Bilt. Een kwekerij in Hilversum zat volgens de aanklager "professioneel verstopt tussen twee ruimtes".

De verdachten in de zaak werden getapt. "Jeroen is knippen", werd tegen De Kruif gezegd in een telefoongesprek. De Kruif heeft altijd gezegd dat ze niets met de zaak te maken heeft. Haar advocaat wees er maandag opnieuw op dat de belasting voor haar cliŽnt groot is. Ze pleitte ervoor dat ze alleen aanwezig hoeft te zijn op de zittingsdagen waar het over haar gaat. De rechter verklaarde daarop dat voor alle verdachten geldt zat zij alleen in de zaal hoeven te zijn als hun zaak wordt besproken.

De rechtszaak begon maandagmorgen met enig gesteggel over de dagvaardingen. Na bezwaar van de verdediging zijn enkele correcties aangebracht in de tenlasteleggingen.

In een andere zaak ligt De Kruif onder vuur omdat ze gelekt zou hebben over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht. Het lekken zou zijn gebleken toen de recherche haar telefoon afluisterde in het onderzoek naar de georganiseerde wiethandel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -