RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cees Bos: raadslid Wim Oostveen stapt niet op

UTRECHT -

Stadsbelang Utrecht-raadslid Wim Oostveen maakt geen keuze tussen het raadslidmaatschap en het ondernemerschap. Dat zei partijgenoot Cees Bos maandagavond na een onderzoek over mogelijke belangenverstrengeling.

Naast raadslid voor Stadsbelang Utrecht, is Oostveen ook bestuurder bij vastgoedbedrijf Ovast BV. Dat bedrijf voert al jaren een juridische strijd tegen de gemeente over bouwkavels in Leidsche Rijn en Papendorp. Oostveen benaderde collega-raadsleden per e-mail over deze zaak. Het onderzoek concludeert dat Oostveen zich schuldig heeft gemaakt aan onbedoelde belangenverstrengeling.

Oostveen was zelf niet aanwezig bij de bijeenkomst en daarom voerde Bos het woord. Hij vertelde het volgende namens Oostveen: "Ik ben gekozen om op te komen voor de belangen van de Utrechters, de heer Boogers heeft duidelijk gemaakt waar de grens ligt tussen mijn rol als raadslid en die van Utrechtse ondernemer. Daar ben ik blij mee, daar kan ik verder mee. Het is uitdrukkelijk nooit mijn bedoeling geweest om invloed uit te oefenen op mijn collega-raadsleden."

Stadsbelang Utrecht is met Wim Oostveen overeengekomen dat hij gedurende zijn raadslidmaatschap afziet van direct of indirect verstrekken van informatie aan zijn collega-raadsleden. Hij zegt niks meer over de civielrechtelijke problemen met het gemeentelijk grondbedrijf of het stadsbestuur, of met andere gemeentelijke afdelingen.

Partijgenoot Cees Bos: "Mocht Wim zich niet meer kunnen conformeren aan deze zelf opgelegde beperking in de uitoefening van zijn ondernemerschap dan stemt hij ermee in, om met onmiddelijke ingang zijn functie als raadslid neer te leggen."


POLITIEK

De VVD vindt het jammer dat Oostveen niet langer over zijn besluit nadenkt. "Ik denk dat het verstandig is dat Wim Oostveen er nog een nachtje over slaapt, en ook een keuze maakt zoals ook in het rapport wordt voorgesteld. Dus geen combinatie, want er zijn genoeg kansen gegeven. Het houdt een keer op", aldus fractievoorzitter Dimitri Gillisen.

Ook D66 vindt het besluit van Oostveen onverstandig. Klaas Verschuure: "Het lijkt mij heel onverstandig als Oostveen en Stadsbelang het rapport zo naast zich neer zou leggen. Het is een hele moeilijke beslissing die genomen moet worden. Maar je kan niet eerst vragen om een onderzoek, om dan vervolgens als de conclusies van het onderzoek je niet bevallen, die conclusies maar naast je neerleggen."

De PvdA had niet verwacht dat Oostveen meteen zijn raadszetel zou inleveren. "Maar ik denk dat we allemaal hierdoor ook scherp moeten blijven op de integriteit van alle raadsleden. En dat dit een hele bijzondere casus is die we in de gaten moeten houden," aldus fractievoorzitter Marleen Haage.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -