RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Iran in vizier bedrijf uit Driebergen

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Een onderneming uit Driebergen is één van de eerste Nederlandse bedrijven die aan de slag gaat in Iran. Holland Water is een leverancier van zuiveringssystemen, onder meer om de dodelijke legionellabacterie tegen te gaan.

Het Driebergse bedrijf kan veel voor Iran betekenen. "Iran is een warm land", zegt Frank de Greef van Holland Water. "En juist legionellabacterie gedijt het beste van 25 tot 38 graden. De waterleiding in die landen is van die aard dat het op temperaturen uitdraait van ruim 25 en dus grote kans op besmetting met legionella."

Holland Water, met 14 medewerkers, wordt bij de eerste stappen in Iran geholpen door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In Iran gaat het Driebergse bedrijf samenwerken met Padyab Tadjhiz die in alle 33 provincies van het land actief is.

Zakendoen met Iran was lange tijd verboden vanwege sancties van de VN-Veiligheidsraad en de Europese Unie vanwege de nucleaire programma en mensenrechtenschendingen in dat land. Die sancties zijn verleden tijd na een verdrag dat de Amerikaanse president Obama met Iran sloot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht