RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechtbank buigt zich over rol VVD-politica Kathalijne de Kruif

UTRECHT/MAARSSEN -

De mogelijke rol van de Maarssense VVD-politica Kathalijne de Kruif in een criminele organisatie komt vandaag aan bod in de rechtbank in Utrecht. Het proces tegen de in totaal negen verdachten startte maandag al.

De Kruif zou de opbrengsten van hennepkwekerijen hebben witgewassen door er auto's, een jetski, caravan en boot van te kopen. De 43-jarige partner van de voormalig fractievoorzitter van de VVD in Stichtse Vecht is hoofdverdachte in de zaak.

Alle verdachten doen er het zwijgen toe. Ook toen de rechter hen maandag voorhield dat ze op camerabeelden te zien zijn bij een henneppand, bleef het stil. De organisatie zou hennep hebben gekweekt in onder meer Maarssen, Utrecht en De Bilt. Een kwekerij in Hilversum zat volgens de aanklager "professioneel verstopt tussen twee ruimtes".


AFLUISTEREN

De politie tapte telefoongesprekken tijdens het onderzoek. "Jeroen is knippen", werd tegen De Kruif gezegd. De Kruif heeft altijd gezegd dat ze niets met de zaak te maken heeft.

Haar advocaat wees er maandag opnieuw op dat de belasting voor haar cliënt groot is. Ze pleitte ervoor dat ze alleen aanwezig hoeft te zijn op de zittingsdagen waar het over haar gaat. De rechter verklaarde daarop dat voor alle verdachten geldt zat zij alleen in de zaal hoeven te zijn als hun zaak wordt besproken.

De rechtszaak begon maandagmorgen met enig gesteggel over de dagvaardingen. Na bezwaar van de verdediging werden enkele correcties aangebracht in de tenlasteleggingen.


LEKKEN

In een andere zaak ligt De Kruif onder vuur omdat ze gelekt zou hebben over de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht. Het lekken zou zijn gebleken toen de recherche haar telefoon afluisterde in het onderzoek naar de georganiseerde wiethandel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -