RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kalme De Kruif pareert vragen officier van justitie

MAARSSEN -

De Maarssense VVD'er Kathalijne de Kruif en de officier van justitie voerden donderdag in de rechtbank een verbaal gevecht. De politica wordt ervan beschuldigd dat ze een rol heeft gespeeld in een criminele organisatie. Het proces tegen de in totaal negen verdachten startte maandag al. De anderen worden vervolgd voor onder meer hennepteelt.

"De Kruif heeft echt overal antwoorden op. Lukt het even niet, dan probeert ze vragen anders te beantwoorden. Ze blijft kalm", zegt verslaggever Mark van der Wel.

De discussie in de rechtbank ging onder meer over de auto's van De Kruif. Die betaalde ze cash en stonden op haar naam, maar ze liet verdachte Jeroen van L. erin rijden. "Dat was makkelijk", zegt hij. "Omdat ik moeilijk een auto op eigen naam kon zetten." De officier vraagt zich af waarom De Kruif hem daarin liet rijden. "Ik ben een sociaal dier", antwoordde de politica.

Niet alleen auto's werden door De Kruif met cash geld of goud gekocht en uitgeleend aan de andere verdachten. Ze betaalde ook een boot met 25.000 euro cash. Volgens justitie had hoofdverdachte Petie T. de boot van de eigenaar afgeperst.

De Kruif zegt dat de eigenaar heel graag van de boot afwilde. De man die zichzelf eigenaar noemt zegt dat hij een blanco formulier moest tekenen. "Gelul", antwoordde een boze De Kruif. Justitie zegt dat boot is gebruikt als betaalmiddel voor wietlampen. De Kruif zegt van niets te weten.

Op de vraag van de rechter waarom ze zoveel cash had, wilde ze in het openbaar niets zeggen. "Ik hou dat privé. Ben al genoeg aan de schandpaal genageld door media." Wel had ze eerder al gezegd dat ze sieraden had verkocht. Maar daar had ze geen bonnetjes van.

De eis tegen De Kruif volgt maandag. De maximale straf voor witwassen is in Nederland vier jaar. Ze wordt ook verdacht van onder meer valsheid in geschrifte, maar niet van het telen of verkopen van wiet. De Kruif heeft een blanco strafblad en verslaggever Mark van der Wel denkt dat de eis daarom lager zal zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -