RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Oplevering eerste deel megafietsenstalling met jaar vertraagd"

1/2
UTRECHT -

Het eerste deel van de grootste fietsenstalling ter wereld bij Utrecht Centraal gaat pas volgend jaar open in plaats van dit jaar. Dat zou staan in een commissiebrief die later is ingetrokken. De gemeente zegt dat er volgende week meer informatie volgt. Verder geeft het stadsbestuur geen commentaar.

Nieuwssite DUIC heeft de brief gelezen en zegt dat de oplevering van het eerste deel een jaar later is, omdat de stalling dan veiliger en beter toegankelijk zou zijn voor de grote stroom fietsers. Door de vertraging wordt er medio 2017 wel al een groter deel van de fietsenstalling opgeleverd.

PvdA-gemeenteraadslid Ruben Post is van plan opheldering te vragen aan het college. Hij vraagt zich af wat de echte reden van het uitstel is. "Nu wordt gezegd: veiligheid. Maar of dat echt de reden is om het een jaar uit te stellen, waag ik toch te betwijfelen."

Het aantal fietsen neemt intussen wel fors toe, zou staan in de verwijderde brief, en daarom wordt de tijdelijke stalling op het Smakkelaarsveld nog dit jaar uitgebreid. Gedacht zou worden aan de ruimte in de bocht van de ov-baan bij het spoor. Daar passen 1600 fietsenrekken. Deze stalling is bereikbaar via de fietsroute vanuit de Sijpesteijntunnel onder een nieuw viaduct door.

Naast het Centraal Station verrijst een stalling van drie verdiepingen met plaats voor 12.500 fietsen. Volgens de gemeente is er nergens in de wereld een grotere stalling. Bovenop de stalling komt een groot plein dat Utrecht Centraal verbindt met Hoog Catharijne.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -