Vijftienjarige even de baas bij Capgemini

UTRECHT - Rabab Lakhili was donderdag directeur voor een dag bij ICT-bedrijf Capgemini in Utrecht. Het bedrijf deed mee aan het project 'Baas van morgen'. Middelbare scholieren waren voor één dag CEO, directeur of burgemeester.
Doel van het project is om kinderen met een sociaaleconomische achterstand te laten zien dat iedereen kan doorbreken bij een groot bedrijf, gemeente of instelling. In heel Nederland deden meer dan honderd bedrijven en instellingen mee aan het project.
Baas van Morgen
Leerlingen krijgen de kans één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Ook kunnen zij deze dag laten zien wat zij in hun mars hebben. Als 'Baas van Morgen' schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.
In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben volgens JINC, de organisatie achter het project, "dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend".

Rabab Lakhili, directeur voor een dag bij Capgemini

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.