RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oppositie: Opheldering over vertraging megafietsenstalling Utrecht

UTRECHT -

De PvdA wil opheldering over de vertraging van de bouw van de megafietsenstalling naast Utrecht Centraal. Ook de CDA laat weten niet blij te zijn. In een brief aan de gemeenteraad laat het stadsbestuur weten dat de grootste stalling ter wereld een jaar later wordt geopend dan gepland.

Het eerste deel van de stalling voor 12.500 fietsen zou dit jaar openen, maar dat wordt nu in de zomer van 2017. In de commissiebrief schrijft het stadsbestuur dat de stalling dan veiliger en beter toegankelijk is voor de grote stroom fietsers. De groei aan fietsers moet worden opgevangen door de tijdelijke stalling op het Smakkelaarsveld uit te breiden.

Oppositiepartijen PvdA en CDA zijn teleurgesteld. "Iedereen die weleens bij het station fietst, kan beamen dat het heel hard nodig is dat de fietsenstalling zo snel mogelijk open gaat", aldus PvdA'er Ruben Post. "Niet goed, want vraag is groot", reageert fractievoorzitter Sander van Waveren van het CDA.


OMHEEN

"Is het echt de reden dat het onveilig is om de stalling nu al open te doen? Dan moet je dat niet doen. Maar in de brief praat het college van B en W er een beetje omheen en zegt dat er heel veel voordelen zijn om een jaar later open te gaan", zegt Post. "Maar dat is wel een jaar later en fietsers wachten op de stalling."

Een brief over de vertraging kwam donderdag al even naar buiten, maar kort daarna kreeg de raad de mededeling dat de brief als niet verzonden moest worden beschouwd. Ook wilde de gemeente niets over de kwestie zeggen tegen RTV Utrecht. Vrijdagochtend kwam alsnog een brief naar buiten, waarin de vertraging werd bevestigd.

De complete stalling moet in 2018 klaar zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -