"Wethouder ontkent probleem veiligheid rotonde De Bilt"

DE BILT - De SP in De Bilt vindt het jammer dat wethouder Jolanda van Hulst-Mazirel niets lijkt te willen doen aan de onveilige verkeerssituatie op de rotonde bij de Biltse Rading en de Groenekanseweg.
Sinds de herinrichting zijn er volgens SP-raadslid Menno Boer op de rotonde vier ongelukken gebeurd. Daarom diende de partij donderdagavond een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering.
SP-raadslid Menno Boer: "De wethouder zei dat er volgens haar statistieken geen ongelukken waren geweest en dat er dus geen probleem is. Dus hoeft er ook niks aan gedaan te worden en dan sta je als kleine oppositiepartij natuurlijk met lege handen." De partij laat het er niet bij zitten.
Begin dit jaar gebeurde er nog een ongeluk op de rotonde. De gemeente liet toen weten dat het bekend is dat de rotonde onoverzichtelijk is. "Daarom hebben we in de afgelopen jaren ook al een aantal aanpassingen gerealiseerd."
Zo werd er een detectiesysteem geïnstalleerd dat automobilisten met lichtsignalen wijst op naderende fietsers. Ook werd de aansluiting van één van de fietspaden op de rotonde aangepast voor meer overzicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.