Utrechter strijdt tegen hoge kosten afsluiten stadsverwarming

UTRECHT - Bart van den Heuvel uit Leidsche Rijn stapt naar de rechter om Eneco te dwingen om hem tegen geringe kosten af te sluiten van de stadsverwarming. Het energiebedrijf vraagt daar nu 3500 euro voor, maar dat vindt Van den Heuvel absurd hoog.
De inwoner van Leidsche Rijn heeft een klimaatneutraal huis, dankzij onder meer zonnepanelen. Hij moet nu betalen voor stadsverwarming, terwijl hij het systeem niet gebruikt. Hij wil daarom dat de stadsverwarming zo snel mogelijk wordt afgesloten.
Van den Heuvel weigert de 3500 euro te betalen. Volgens hem is het een koud kunstje om de leiding af te toppen. De inwoner van Leidsche Rijn stapte al naar de geschillencommissie Energie om de rekening aan te laten passen, maar daar kreeg hij ongelijk.
Volgens Van den Heuvel was de motivatie van de geschillencommissie slecht en daarom stapt hij nu naar de kantonrechter. Hij zegt dat meerdere mensen van stadsverwarming af willen en met smart wachten op een uitspraak.
Eneco blijft bij het standpunt dat het bedrag terecht is. Aan RTV Utrecht laat het bedrijf weten dat de weg sowieso moet worden opengebroken om de stadsverwarming af te sluiten.

Utrechter strijdt tegen hoge kosten afsluiten stadsverwarming

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.