RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Statenvragen over busplannen voor De Ronde Venen

PROVINCIE UTRECHT -

CDA, VVD, GroenLinks, D66 en 50PLUS in de provincie Utrecht gaan maandag vragen stellen over de plannen voor het busvervoer door Syntus. Vooral de voorgenomen veranderingen in De Ronde Venen leiden tot ophef.

De wijziging van de routes van bus 126 en bus 130 zou een verslechtering betekenen voor de bereikbaarheid van de kernen, het ziekenhuis en scholen, laten de fracties weten. Zo zou lijn 126 niet meer door Abcoude en naar het AMC rijden. Buslijn 130 rijdt dan niet meer via het Bedrijventerrein Mijdrecht.

De fracties in de provincie Utrecht willen opheldering van Gedeputeerde Staten. De fracties voelen zich gesterkt door een petitie, die inmiddels 2000 keer is getekend.

Eerder sloeg de gemeente De Ronde Venen al alarm over de busplannen voor Mijdrecht en Abcoude. Toen zei gedeputeerde Verbeek-Nijhof dat er nog voldoende bussen naar die plaatsen rijden.

Syntus verzorgt vanaf eind dit jaar het openbaar vervoer in een groot deel van de hele provincie. In de stad Utrecht en omliggende gemeenten rijdt QBuzz.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -