RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat vraagt meer onderzoek naar hakbijlmoord Amersfoorter

1/2
AMERSFOORT -

Advocaat Yehudi Moszkowicz wil meer onderzoek in de zaak van de vermoorde 58-jarige zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort. Die werd bijna twee jaar geleden gevonden in een uitgebrand chalet in Ermelo.

De vraag om meer onderzoek kwam naar voren tijdens de proformazitting maandag bij de rechtbank in Zutphen, schrijft Omroep Gelderland. Volgens justitie is Kuijf om het leven gebracht met een hakbijl. Moszkowicz is raadsman van de 30-jarige hoofdverdachte, voormalig karatekampioene Janet S.uit Kampen. Zij was maandag ook aanwezig in de rechtbank.

Moszkowicz wil een reeks getuigen-deskundigen oproepen voor contra-expertise, een schouw en een reconstructie van wat er in die nacht van 13 maart 2014 in het chalet gebeurde. Hij zet vraagtekens bij de verklaringen van twee medeverdachten en vindt het onderzoek door het Openbaar Ministerie onvolledig. "Het tijdstip van overlijden is niet eens vastgesteld", zei Moszkowicz tegen de rechters. Op 15 februari wordt duidelijk of de onderzoekswensen worden ingewilligd.

De politie pakte in totaal vier verdachten voor de moord op. Drie personen worden onder meer verdacht van brandstichting en afpersing. Kuijf werd dood gevonden op een vakantiepark in Ermelo. Hij is daar vermoedelijk naartoe gelokt voor een seksdate. Een van de vrouwelijke verdachten heeft toegegeven dat er seks is geweest en dat daar beelden van zijn gemaakt. Mogelijk probeerden de vrouwen Kuijf af te persen met de sekstape en liep de situatie volledig uit de hand.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -