RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraffen geëist tegen verdachten zaak-De Kruif

1/2
STICHTSE VECHT -

In de zaak-De Kruif heeft het OM een celstraf van 4,5 jaar geŽist tegen hoofdverdachte Petie T. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, hennepteelt en witwassen.

Jeroen van L. hoorde een celstraf van 3,5 jaar tegen zich eisen, tegen vader S. is 3 jaar gevangenisstraf geŽist. Zij staan terecht voor dezelfde feiten. Het OM wil verder dat de zoon van S. een celstraf van 3 jaar krijgt, hem wordt alleen hennepteelt ten laste gelegd.


HENNEPKWEKERIJEN

De verdachten kwamen in beeld toen de politie in een andere zaak onderzoek deed naar een loods in Hilversum. Daarbij werden hennepkwekerijen in onder meer Hilversum, Veenendaal en De Bilt opgerold. Het geld dat de verdachten verdienden met de kwekerijen, werd volgens het OM witgewassen. Daarmee zou zo'n 4,4 miljoen euro zijn verdiend.

Het bewijs verkreeg justitie dankzij camerabeelden, historische verkeersgegevens, tapgesprekken en observaties. Ook werd DNA aangetroffen bij verschillende kwekerijen. Volgens het OM is dat voldoende bewijs tegen de vier mannen.

In totaal staan negen verdachten terecht, onder wie VVD'ster Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht. Zij hoort donderdag de eis van het OM.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -