Waterliniemuseum in Bunnik zo lek als een mandje

BUNNIK - Het pas geopende Waterliniemuseum in Bunnik kampt met lekkages. Het museum had er vanaf het begin af aan al last van en door de hevige regenval van de laatste tijd is het probleem groter geworden.
"Als we het museum openen 's ochtends, dan moeten we eerst kijken of er plassen liggen. Die moeten we dan opdweilen", vertelt museumexploitant Ad Punt aan RTV Utrecht. "Dat valt meestal nog wel mee, maar het wordt pas echt vervelend als de elektronica wordt aangetast door het water." Dat is al een keer gebeurd waardoor het museum even dicht moest.

DAK

Het water dringt onder meer via de grond naar binnen, maar het grootste probleem komt van boven. Peter Kuypers van de provincie Utrecht: "Boven op het dak zitten twee plekken waar het water naar beneden komt. We weten de oorzaak nog niet, die moet onderzocht worden."
Een oplossing is er nog niet. Een onderzoek naar de lekkages gaat twee maanden duren en kost 25.000 euro. Dat geld moet de provincie zelf betalen. De reparatie van het dak valt volgens de provincie wel onder de garantie.

VERDEDIGINGSLINIE

In oktober opende het museum in Fort bij Vechten. Het is onderdeel van de Hollandse Waterlinie. In het museum kun je de geschiedenis van de grootste verdedigingslinie van Nederland leren ontdekken. Met de bouw is in totaal 17 miljoen euro gemoeid. De provincie droeg 7 miljoen euro bij.
De exploitant van het Waterliniemuseum laat weten dat ondanks de lekkages bezoekers er nog gewoon terecht kunnen.

Dagelijks dweilen in Waterliniemuseum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.