RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Paardenverminker bestaat niet"

BAARN -

De veelbesproken paardenverminkingen in Nederland zijn niet het werk van een dierenbeul. De paarden doen het elkaar aan. Dat zeggen de dierenartsen Gert Teunissen uit Baarn en Jan Greve uit Haaksbergen tegen De Paardenkrant/Horses.nl. "Er zijn wel gekken die op een emmer gaan staan om een paard te dekken, maar snijden en prikken lukt je niet."

Vorig jaar was het in onze provincie onder meer raak in Amersfoort, Soest, Eemnes en Overberg. De geslachtsdelen van paarden zouden zijn toegetakeld met een mes.

Greve bekeek verwondingen van een mishandelde merrie en zegt tegen De Paardenkrant dat hij niet kan bedenken hoe een mens het voor elkaar krijgt.

"Het bestaat niet dat het met een mes gedaan is. Als het je al lukt om überhaupt een keer te snijden, dan heb je voor het opensnijden van de vulva tot de uier meerdere sneden nodig, dat laat zo'n merrie echt niet toe, tenzij ze verdoofd was", legt de dierenarts uit. Greve vermoedt dat de wond die hij heeft bekeken is ontstaan door een zeer harde klap van een andere merrie.


BRAAFSTE PAARD

Dierenarts Gert Teunissen uit Baarn is dezelfde mening toegedaan. "Dit lukt je gewoon niet, dat gaat gewoon niet, ook niet bij het braafste paard." Teunissen geeft wel aan dat er gekken in de wereld zijn. "Die gaan op een emmer achter een paard staan om zo'n paard te dekken, maar snijden en prikken lukt je niet."


ONEENS

Klaas Bakker van Stalhouderij Martin Bakker in Amersfoort noemt het onzin wat de twee dierenartsen beweren. De pony van zijn eigen zoontje werd verminkt en hij zag het ook bij meerdere paarden in de omgeving gebeuren, zoals in Hoevelaken, Leusden en Bunschoten. Volgens hem zijn het geen verwondingen die paarden elkaar toe kunnen brengen en hij sluit niet uit dat de dieren verdoofd worden. Ook vraagt Bakker zich af waar het menselijk sperma vandaan komt als de dieren het zelf hebben gedaan.


BURGERINITIATIEF

Verspreid over het land waren afgelopen jaar meerdere meldingen over mishandelde merries. Henk ten Napel van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft een landelijk meldpunt opgericht voor paardenmishandeling. Er loopt nu ook een burgerinitiatief om een speciaal politieteam op de zaak te zetten.

"De politie heeft aangegeven alleen nog maar de ernstige mishandelingen van paarden te registreren en niet meer te rechercheren. Paardenbeulen kunnen dus doen wat ze willen. Hier moet een einde aan komen", schrijven de intiatiefnemers.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -